Η Xiaomi (σ.σ. Σιαόμι) ιδρύθηκε το 2010 στην Κίνα, το 2011 παρουσίασε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο και το 2015 ήταν ήδη η 4η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία smartphone στον κόσμο.
Αν και επίσημα η Xiaomi ήρθε στην Ελλάδα το 2016 από την InfoQuest, τα κινητά της Xiaomi ήταν ήδη γνωστά σε μια σημαντική μερίδα καταναλωτών μέσα από κοινότητες όπως το insomnia, myphone κτλ.
Είναι σίγουρα η κινεζική εταιρεία που θα μας απασχολήσει πολύ φέτος. Όχι μόνο για τα κινητά της, τα οποία επίσημα κάναν την εμφάνιση τους, αλλά και για κυριολεκτικά τα ΠΑΝΤΑ.
Η Xiaomi πήρε την ιδεολογία της Apple, και κράτησε μόνο τα καλά, έπειτα την χρησιμοποίησε για να φτιάξει τηλεοράσεις, laptops, gadgets, είδη για smart home, φωτιστικά, ρομποτικές σκούπες μέχρι και σένσορες για παρακολούθηση υγείας φυτών.
Η Info Quest έκανε σίγουρα μια πολύ καλή κίνηση με την ιδέα της να γίνει ο επίσημος διανομέας της Xiaomi αλλά παράλληλα έχει μια τεράστια ευθύνη να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά.
Οι Xiaomi users ήταν xiaomi users πριν σκάσει η InfoQuest. Νομίζω πως όλοι έχουμε έναν φίλο που αγοράσε smartphone Xiaomi κατευθείαν από το εξωτερικό.
Η Quest αν δεν ανταποκριθεί στην αγορά απλά θα την φάνει οι ίδιοι οι χρήστες και θα χάσει μια τεράστια ευκαιρία.
Και τώρα, ας κάνουμε ένα break για να συνειδητοποιήσουμε ότι o επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα (iStorm) είναι θυγατρική του επίσημου διανομέα της Xiaomi.