Home Retro Times On Telecoms: aDSL από την Ολλανδία, με αγάπη.

On Telecoms: aDSL από την Ολλανδία, με αγάπη.

1 min read
0
0
1,951
on telecoms ISP stories backspace 2007 Ολλανδία provider ίντερνετ πάροχος

Ήταν το 2ο εξάμηνο του 2006 όταν το adslgr και το internet κατακλύστηκαν από την On Telecoms. Η οποία έσκασε μύτη, διαφημιζόντας σε μια Ελλάδα που τo ADSL πουλιόταν σε κουτιά σαν να ταν SEGA, το Triple Play.

Αλλά κάτσε να δείς απτην αρχή πως πάει το πράμα.

 

Η πρώτη ανακοίνωση έλεγε:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η νεοϊδρυθείσα ελληνική εταιρεία On Innovative Infrastructure Α.Ε. (όπως είναι η τυπική ονομασία της νέας εταιρείας) εξαγοράστηκε από την On Network Holdings N.V., εταιρεία με έδρα την Ολλανδία και αντικείμενο την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών νέας γενιάς στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Εδώ δεν κατάλαβα ποτέ την παίχτηκε, ιδρύσανε τον Μάρτιο του 2006 την On Innonative Infrastructure για να εξαγοραστεί λίγους μήνες (χωρίς να έχει ξεκινήσει υπηρεσίες) από την Ολλανδική On Network Holdings NV. Χμ… Τέλος πάντων.

Οι Ολλανδοί έρχονται σαν τρελοί και λένε παιδιά θα κάνουμε επενδύσεις 150 εκατομμύρια για την πρώτη διετία και μετά βλέπουμε για να το φτάσουμε 500.

Το επόμενο διάστημα ξεκίνησε η διαφήμιση της On telecoms για το triple play. Το οποίο για πρώτη φορά μας έκανε γνωστό το aDSL2+ (και το TRIPLE PLAY).

 

Συνοπτικά:

Download: 10Mbps max, Upload: 512Kbps .
Τέλη ενεργοποίησης: 130€ (προσφορά 65€ για αιτήσεις ενεργ. μέχρι 28/2/2007)
Μηνιαίο πάγιο: 60€ (προσφορά 35€ για πάντα για αιτήσεις ενεργ. μέχρι 28/2/2007)

 

Και σκεφτείτε τώρα ότι στην τιμή είναι και τηλεόραση.

Το 2007.

Με πιάνεις;

 

 

on telecoms backspace

 

Εστίασε στην προσφορά της εικόνας σε κάποιες σημαντικές λεπτομέριες:

  1. Χρέωση 0,09€ η κλήση για τα σταθερά  για απεριόριστη διάρκεια
  2.  Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 19% (Ούτε μνημόνιο ξέρω ούτε Τρόικα)

 

 

Οι περισσότερες ενεργοποιήσεις καθυστερήσαν πάρα πολύ, γκρίνια, άγχος και fuc*ing stress από τον μέσο user που περίμενε να συγχρονίσει όσο ψηλότερα γίνεται για να κατεβάσει το Transformers.XVID.glx.GRSUBS.[CAM].avi και το Girlfriend της Avril Lavigne από το Limewire

 

Meanwhile

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2007 (δηλαδή σε λιγότερο από ένα χρόνο από την ίδρυση της) η On Telecoms αλλάζει CEO , εμείς μαθαίνουμε τι σημαίνει CEO και μας σκάει και αυτό:

Η ON Telecoms είναι κάτοχος Γενικής Τηλεπικοινωνιακής Άδειας στην Ελλάδα και έχει ολοκληρώσει τη φάση εγκατάστασης και λειτουργίας του ιδιόκτητου μητροπολιτικού της δικτύου στην Αττική, μήκους πάνω από 170 χλμ. Η ON Telecoms ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία στις 24 Ιανουαρίου. Με τις υπηρεσίες που προσφέρει στους οικιακούς και επιχειρησιακούς της πελάτες, η ON Telecoms οικοδομεί το μέλλον φέρνοντας μια νέα γενιά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινή ζωή των πελατών της. Χάρη στο δίκτυό της οι υπηρεσίες της ON Telecoms θα είναι διαθέσιμες σε ποσοστό 80% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Αττικής έως το Μάρτιο 2007.

 

Γενικότερα η On telecoms το 2007 ζει την φάση

 

 

Η εταιρία φαίνεται να προσπαθεί να δώσει μεγάλο βάρος στο ONtv, το οποίο ξεκινάει με υπηρεσία On demand, γενικά στο συγκεκριμένο τομέα ξεκινάει κουτσά-κουτσά αλλά παίζει μπάλα σχεδόν μόνη της για ένα διάστημα.
Το 2008 είχε γίνει μια παρουσίαση της ON για το On TV (μπορείτε να το δείτε εδώ), το video το είχε ανεβάσει το techblog , είναι μια παρουσίαση με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Γενικά το video δίνει την εντύπωση ότι είναι του 1998 (με κασέτα το γυρίσατε ρε παιδιά;). Η μουσική υπόκρουση στον Καφετζόπουλο τα σπάει γενικά.

 

 

on telecoms backspace adslgr

ΟΤΑΝ Η ‘ON’ ΓΝΩΡΙΣΕ THN VIVODI

 

Τα χρόνια κυλάνε και εντάξει κάποιοι από τους 1.234 ISPs στην Ελλάδα κλείνουν ή ακόμα καλύτερα συγχωνεύονται μεταξύ τους , και ξανά συγχωνεύονται και ξανά και ξανά.  Φυσικά μέχρι το 2009 ο ΟΤΕ έχει ξαναρχίσει να παίρνει λαό, η Forthnet και HOL γιγαντώνουν, η Wind/Tellas είναι απλά ο εαυτός της, και επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009 σκάει δελτίο τύπου τρελό:

 

ΟΝ Telecoms και Vivodi μαζί, σε μια νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες

Με βασικό άξονα τη στρατηγική δημιουργίας ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms.

Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατομμύρια Ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Εφραίμογλου, μοναδικό μέτοχο της Vivodi, η οποία θα συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με ποσοστό 20%.

Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη.

 

Και έτσι η Vivodi παίζει μπάλα με On. Η Vivodi έχει εξίσου ενδιαφέρον ιστορικό σαν εταιρία. Βέβαια οι περισσότεροι ίσως την θυμούνται από αυτό.

 

 

Για τα επόμενα χρόνια η κατάσταση κυλάει σχετικά ήσυχα.

 

on telecoms

Μέχρι που το 2015 χτυπάει η καμπάνα

 

 

on telecoms

 

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, 10 μέρες μετά τους κόβουν και το ρεύμα

 

 

on telecoms

 

Και έτσι επίσημα στις 30 Ιουνίου 2015,

η On Telecoms,

έγινε Off.

 

 

 

 

 

 

[starbox]

Load More Related Articles
Load More By Dimitris Zacharakis
Load More In Retro Times

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Γιατί το κλείσιμο των υπηρεσιών του Pathfinder είναι σαν να πετάει η μάνα σου τις εκθέσεις σου από το Δημοτικό

… και άλλες ιστορίες   Το 2008 είχαμε blogs. Τα θυμάστε; Come on people, πριν δ…