Home Retro Times 4 αξέχαστα PC Games από το παρελθόν

4 αξέχαστα PC Games από το παρελθόν

52 second read
0
0
1,850
backspace games από το παρελθόν retro heroes

Ίσως φταίει που πλησιάζω τα πρώτα -άντα. Ίσως φταίει που οι ωρές που παίζω games έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Ίσως πάλι να μην εντυπωσιάζομαι τόσο πολύ από τα υπερσύγχρονα γραφικά.

Δεν ξέρω τι απο όλα αυτά ισχύει (μπορεί και όλα μαζί) αλλά με έχει πιάσει μια απίστευτη νοσταλγία για κάποια παλιά pc games που σημάδεψαν τη παιδική και προεφηβική ηλικία μου. Τότε που περιμέναμε πώς και πώς να βγει στα περίπτερα το PC Master για να παίξουμε τα demos απο τα cd-rom που το συνόδευαν. Μέρικα απο τα games αυτά χάθηκαν στη λήθη του χρόνου και άλλα (τα πιο επιτυχημένα) κυκλοφόρησαν σε καινούργιες εκδόσεις μέχρι και τα τελευταία χρόνια. Ακολουθεί λίστα με τα αγαπημένα μου.

1.Ηeroes of might and magic III

Εξερευνώντας το χάρτη του κόσμου του HOMM III
Εξερευνώντας το χάρτη του κόσμου του HOMM III

Θυμάμαι να ξοδεύω άπειρες ώρες παίζοντας αυτό το turn-based strategy game. Κυκλοφόρησε το 1999 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Μπορούσες να παίξεις campaign, multiplayer ή single scenario. Σκοπός του ήταν να νικήσεις τους εχθρούς  και να κατακτήσεις όλα τα οχυρά του. Υπήρχαν και κάποιες εξειδικευμένες αποστολές όπως το να βρείς ένα συγκεκριμένο artifact ή να πολεμήσεις έναν συγκεκριμένο ήρωα.

Εξερευνούσες τους χάρτες, μάζευες αγαθά, αναβάθμιζες τα κάστρα σου, δημιουργούσες στρατό και ριχνόσουν στη μάχη… Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί ακόμα να τα κάνει όλα αυτά κάτω από καλύτερες συνθήκες καθώς τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε ανανεωμένη έκδοση σε ΗD για Windows, iOS και Android.

2.Caesar III

Ω ναι!Έχτισα το Κολοσσαίο!
Ω ναι!Έχτισα το Κολοσσαίο!

To Caesar III είναι το Sim City για τους λάτρεις της Ρωμαϊκής εποχής. Ένα ωραιότατο city-building game στο οποίο είσαι ο κυβερνήτης μιας πόλης της περίφημης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ξεκινάς απο το rank του citizen και μπορείς να φτάσεις σε αυτό του emperor αν καταφέρεις να ανεβάσεις τους δείκτες της πολής σου, τους σχετικούς με τον πληθυσμό,την ευημερία,την ειρήνη, τον πολιτισμό και τη εύνοια του αυτοκράτορα.

Στο μεταξύ έχεις να προστατέψεις τη (αρχικά) μικρή σου πόλη ή (προς το τέλος) την ακμάζουσα μεγαλούπολη  απο επιθετικούς ξένους εχθρούς (θα γίνει της Καρχηδόνας) και απο εξοργισμένους θεούς. Για αυτό φρόντισε να χτίσεις τον ίδιο αριθμό ναών για όλους τους θεούς, δε θέλεις να σου κάψει τις καλλιέργειες η Ceres -η αντίστοιχη θέα Δήμητρα των Ρωμαίων- και μετά άντε να θρέψεις όλους σου τους πληβείους.

3.Pandemonium!

89dfa173f461
Πιξελάκι πιξελάκι

Το Pandemonium! είναι ένα πολύ χαριτωμένο platform game που κυκλοφόρησε το 1996. Αυτό το οποίο το έκανε να ξεχωρίζει στα μικρά και αθώα μου μάτια ήταν το 2.5D gameplay. Ένω, λοιπόν το gameplay είναι δισδιάστατο τα γραφικά του κόσμου είναι τρισδιάστατα οδηγώντας έτσι σε μια πιο συναρπαστική αίσθηση του παιχνιδιού.

Οι πρωταγωνιστές είναι ο Fargus και η Nikki δύο εκπαιδευόμενοι μάγοι που με ένα λάθος ξόρκι στέλνουν στη πόλη ένα φοβερό τέρας που τη καταπίνει. Σκόπος τους είναι να φτάσουν στη Μηχανή των ευχών και να ευχηθούν να επανέλθει η πόλη στη θέση της. Με τις ευέλικτες κινήσεις τους μαζεύουν κρυσταλλάκια, σκοτώνουν τερατάκια και όλα τα καλά ενός κλασικού platform game.

4.Betrayal at Krondor

 

Και φτάσαμε στο τελευταίο game αυτής της σύντομης παρουσίασης. Εδώ που η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο καθώς το Betrayal at Krondor ήταν το πρώτο και το πιο αγαπημένο role-playing game που έπαιξα ποτέ. Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1993 σε δισκέτα παρακαλώ και βασίζεται στον κόσμο των βιβλίων φαντασίας “Riftwar” του συγγραφέα  Raymond E. Feist.

Το παιχνίδι αυτό είναι ενα αριστούργημα για όποιον μπορεί να παραβλέψει τα ξεπερασμένα (εδω και πολύυυ καιρό) γραφικά και επικεντρωθεί σε σημαντικότερα ζητήματα όπως είναι η ιστορία, η πλοκή και οι χαρακτήρες. Να μη ξεχάσω βέβαια να αναφέρω τους πανέξυπνους γρίφους και τις ενδιαφέρουσες μάχες. Γενικά το Betrayal at Krondor έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επικού role-playing game και για αυτό το λόγο έχει γίνει πλέον κλασικό.

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι) δείτε αυτό:

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Katerina Diam
Load More In Retro Times

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Γιατί το κλείσιμο των υπηρεσιών του Pathfinder είναι σαν να πετάει η μάνα σου τις εκθέσεις σου από το Δημοτικό

… και άλλες ιστορίες   Το 2008 είχαμε blogs. Τα θυμάστε; Come on people, πριν δ…