Home Pixels Ό,τι ήταν πιο σημαντικό τη χρονιά που πέρασε

Ό,τι ήταν πιο σημαντικό τη χρονιά που πέρασε

26 second read
0
0
1,265

Εδώ θα διαβάσετε ό,τι ήταν πιο σημαντικό τη χρονιά που πέρασε.

Και όχι ότι ήταν πιο σημαντικό για εμάς. Άλλωστε, ποιοι είμαστε να κρίνουμε. Οι προτεραιότητες του καθενός είναι διαφορετικές, και μάλλον δεν θα θέλατε να μάθετε τις δικές μας.

Βρήκαμε όμως τον πιο αντικειμενικό, τον πιο αξιόπιστο τρόπο να ξέρουμε τη γνώμη της ανθρωπότητας -ως σύνολο- για τα σημαντικότερα της χρονιάς.

Αυτά που γκούγκλαρε. Και οι πηγές μας είναι όλες εδώ: https://trends.google.com/trends/yis/2018/GLOBAL/

Θέσεις 4 +5: Stan Lee και Black Panther

Στην τέταρτη, αλλά κατά κάποιο τρόπο και στην πέμπτη θέση των τοπ google trends αναζητήσεων, βρέθηκε ο Stan Lee, ο θάνατός του οποίου, στις 12 Νοεμβρίου, λίγο πριν φύγει ο χρόνος ήταν ένα σκίρτημα συγκίνησης στις καρδιές όλων όσων μεγάλωσαν με τους ήρωες του.

Η δουλειά του, η ανθρωπιά του, η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων που δημιούργησε, αλλά και η ακεραιότητα και σοφία του δικού του χαρακτήρα, αποδεικνύουν ότι αυτός και μόνον αυτός ήταν ο αληθινός υπερήρωας μιας ολόκληρης γενιάς.

Λίγο καιρό πριν, στις αρχές της χρονιάς στα trends της google ήταν οι αναζητήσεις για την τελευταία ταινία της Marvel, τον Μαύρο Πάνθηρα. Με την ταινία αυτή, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε στην οθόνη, ο πρώτος μαύρος Αφρικανός υπερήρωας, των Jack Kirby και Stan Lee. Δημιούργησε ανυπομονησία; Ναι. Ξεσήκωσε αντιδράσεις; Ναι. Έσπασε τα ταμεία; Ναι.

Και κάπως έτσι, ο υπερήρωας που συγκρούστηκε με την Κου-Κλουξ-Κλαν το ‘67, ρίχθηκε φέτος από την Μάρβελ στον αντι-τραμπικό αγώνα.

Θέση 3: Ο Marc Miller

Στις 7 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ο ράπερ Μακ Μίλερ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μάλκολμ ΜακΚόρμικο, και ο οποίος ήταν 26 χρονών. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε θάνατο από υπερβολική δόση, ενώ ο εθισμός στα ναρκωτικά είχε αποτελέσει και παλιότερα θέμα συζήτησης.

Μετά το θάνατο του, η παγκόσμια κοινότητα ασχολήθηκε ιδιαίτερα και γκούγκλαρε να μάθει για την Αριάνα Γκράντε, τη σχέση τους, την αιτία χωρισμού, και επίσης για τον ίδιο τον μουσικό.

Θέση 2: Ο Avicii

Ένας ακόμα που αναζητήθηκε λόγω του θανάτου του, ήταν ο Σουηδός DJ, remixer και μουσικός παραγωγός, Avicii, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ. Παρά τη διεθνή του αναγνώριση αποσύρθηκε από τις συναυλίες το 2016, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Πέθανε στις 20 Απριλίου, σε ηλικία 28 ετών, αυτοκτονώντας με γυάλινο μπουκάλι. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στα προβλήματα με το αλκοόλ και στον τρόπο του θανάτου του.

Και έτσι για άλλη μια χρονιά είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την αδηφαγία με την οποία καταναλώθηκε και φέτος, ο θάνατος των διασημοτήτων. Ας μας μείνει τουλάχιστον, από όλα αυτά η συνειδητοποίηση ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι ένα τρομερό πολύπλοκο και εύθραυστο πράγμα. Που πρέπει να το προσέχουμε.

Number One: Το Μουντιάλ

Αλλά πιο πολύ από όλα, αυτό που απασχόλησε την παγκόσμια κοινότητα, αυτό πιο αναζητήθηκε, συζητήθηκε, σχολιάστηκε περισσότερο και έγινε το νούμερο ένα παγκόσμιο τρεντ, δεν ήταν άλλο από το Μουντιάλ.

Έγινε στη Ρωσία, από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου, και ήταν στο 21ο Μουντιάλ. Επίσης, έγινε τον 21ο αιώνα. Απίστευτο; (!).

Ήταν το πρώτο μουντιάλ που γίνεται σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά το ενδέκατο για την Ευρώπη γενικά. Κόστισε 14,2 δισεκατομμύρια δολάρια (14.200.000.000,00$)  και το ποσό αυτό το καθιστά το ακριβότερο μουντιάλ από όσα έχουν γίνει.

Ο τελικός διεξήχθει μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας και το κύπελλο το σήκωσε τελικά η Γαλλία. Για δεύτερη φορά.

Και μάλλον αυτή είναι η πρώτη φορά που στο backspace γράφουμε για ποδόσφαιρο.

Αυτά τη χρονιά που πέρασε. Μια καινούρια έχει έρθει και σας ευχόμαστε είναι ευτυχισμένη, γλυκιά, ερωτιάρικη και δημιουργική! Χρόνια Πολλά!

Load More Related Articles
Load More By Άκρως Πετυχημένο Χάμστερ
Load More In Pixels

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Τα Lime Scooters έρχονται στην Αθήνα

Το λέγαμε πριν λίγες βδομάδες και τελικά ισχύει. Η Lime οργανώνεται για να ξεκινήσει τα κο…