Home ThinkStuff Ο Zuckerberg, η Πολιτική και ένα Μανιφέστο

Ο Zuckerberg, η Πολιτική και ένα Μανιφέστο

18 second read
0
0
1,344
Zuckerberg-πολιτικη-προεδρος

Το σενάριο του να κατέβει ο Zuckerberg στη πολιτική είναι τόσο πιθανό όσο και περίεργο.

Τέλη του 2016 ο Μαρκ ανακοίνωσε, όπως κάθε χρόνο, τον στόχο του για την επόμενη χρονιά.
Το 2016 ήταν να αναπτύξει τις δυνατότητες του Facebook για το σπίτι – το Jarvis. Για το 2007, ανακοίνωσε, πώς στόχος του είναι να ταξίδεψει στις 30 Πολιτείες των ΗΠΑ, με την γυναίκα του, και να συζητήσει για τα προβλήματα των ανθρώπων από κοντά. Ναι κάτι σαν πολιτική περιοδεία.

«Μετά από ένα θυελλώδες προηγούμενο έτος» ,«η ελπίδα μου γι’ αυτή την πρόκληση είναι να βγούμε και να μιλήσουμε σε περισσότερους ανθρώπους γύρω από το πώς ζουν, εργάζονται και σκέφτονται για μέλλον»

Και κάπου εδώ αρχίσανε οι πρώτες εικασίες, ότι ίσως ο Μαρκ σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Κερασάκι στη τούρτα ότι το 2024-δηλαδή στις μεθεπόμενες Αμερικάνικες Εκλογές- o Zuckerberg θα έχει ξεπεράσει τα 35 ηλιακά έτη, που σημαίνει ότι θα μπορεί να είναι και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και φυσικά και τον ρωτήσανε στις 24/1 στο Buzzfeed, όπου ο Zuckerberg απάντησε με ένα απλό ΟΧΙ , και ότι είναι συγκεντρωμένος στη κοινότητα του Facebook και την φιλανθρωπική οργάνωση που έχουν με την γυναίκα του.

Και λες OK τον παρεξηγήσαμε, και στις 16 Φεβρουαρίου -ημέρα που το ελληνικό facebook φορτώνει κρέατα και σούβλες λόγω τσικνοπέμπτης- ανεβάζει ένα απίστευτο Μανιφέστο 5.700 λέξεων με τίτλο Building Global Comunity.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρει:

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω λόγω της παγκοσμιοποίησης και γίνονται κινήσεις για απόσυρση από αυτή την παγκόσμια διασύνδεση. Το ερώτημα είναι εάν ο δρόμος μπροστά μας έχει στόχο να μας ενώσει περισσότερο ή να αντιστρέψει την πορεία αυτή» προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ του να έρθουν οι άνθρωποι κοντά ο ένας στον άλλον.

Επικαλούμενος απόσπασμα από επιστολή που έγραψε ο Λίνκολν προς το Κογκρέσο κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, ο Zuckerberg ανέφερε προς τους χρήστες του Facebook: «Τα δόγματα του ήρεμου παρελθόντος είναι ανεπαρκή στο θυελλώδες παρόν».

Επίσης δήλωσε ότι το Facebook μπορεί να κινηθεί πολύ πέρα από τις ρίζες του ως δικτύου επικοινωνίας για φίλους και οικογένειες, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε πέντε τομείς, στους οποίους αναφέρεται ως «κοινότητες» και αφορούν από την ενδυνάμωση των παραδοσιακών θεσμών, έως την παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια κρίσεων και μετά από αυτές καθώς και της ενίσχυση της συμμετοχής στα κοινά.

[χρησιμοποιήσα ως πηγή στο παραπάνω κομμάτι το ΑΠΕ – ΜΠΕ]

Το κείμενο του Zuckerberg ολόκληρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

 

Εν κατακλείδι, έχουμε χρόνο μπροστά μας να μάθουμε τι έχει στο μυαλό του.

Τα σενάρια είναι μάλλον τρία:

1) Ο Μαρκ θα κατέβει στη πολιτική

2)Ο Μάρκ θα διαλύσει την πολιτική μέσα από το Facebook και

3) Ο Μάρκ θα μαζέψει πολλά likes.

 

Load More Related Articles
Load More By Dimitris Zacharakis
Load More In ThinkStuff

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Είναι η Αθήνα πόλη για ενοικιαζόμενα Scooters & Ποδήλατα;

Λογικά έχετε πάρει χαμπάρι πως έξω στο κόσμο η ενοικίαση ηλεκτροκίνητων scooter & ποδη…