Home Pixels Θα αλλάξει η Amazon ότι ξέρουμε για τα σούπερ μάρκετ;

Θα αλλάξει η Amazon ότι ξέρουμε για τα σούπερ μάρκετ;

7 second read
0
0
1,838
Θα αλλάξει η Amazon ότι ξέρουμε για τα σούπερ μάρκετ;

Μια συνηθισμένη μέρα των περισσότερων απο έμας περιλαμβάνει μια βόλτα προς το κοντινότερο σούπερ μάρκετ για τον ανεφοδιασμό του σπιτιού μας με τα απαραίτητα τρόφιμα. Αφού γεμίσουμε το καλάθι μας κατευθυνόμαστε προς τα ταμεία, όπου αναλόγως την ώρα και το κατάστημα, θα συναντήσουμε μια μικρή ή μεγάλη ουρά. Όταν φτάσει η σειρά μας στο ταμείο ο/η υπάλληλος θα σκανάρει ένα – ένα τα ψώνια μας και θα μας ανακοινώσει το σύνολο των χρημάτων που θα πρέπει να πληρώσουμε. Εμείς θα ανοίξουμε το πορτοφόλι μας, θα δώσουμε τα χρήματα που αναλογούν στην αγορά μας σε μετρητά ή κάρτα, θα πάρουμε τα ρέστα  (αν υπάρχουν) και την απόδειξή μας και θα αποχωρήσουμε.

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να παρακάμψετε την ουρά και τη συναλλαγή στο ταμείο;

 

screen-shot-2016-12-05-at-8-22-07-am-1200x572

Η Amazon έρχεται να διαλύσει αυτή τη μέχρι τώρα γνωστή και κουραστική για πολλούς διαδικασία, ανοίγοντας το πρώτο μανάβικο χωρίς ουρές και ταμεία στο Σιάτλ σε μια προσπάθεια να εισέλθει σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές προϊόντων, αυτή της μαναβικής (έξω βέβαια από τα διαδικτυακά πλαίσια στα οποία ήδη έχει παρουσιάσει το AmazonFresh, υπηρεσία παράδοσης λαχανικών και άλλων τροφίμων στο σπίτι).

Το μαγαζί ονομάζεται Amazon Go, είναι 167 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει αισθητήρες για να ανιχνεύει ποιά αντικείμενα παίρνουν οι πελάτες απο τα ράφια και τα χρεώνει στο λογαριασμό του κάθε πελάτη στο Amazon, αν αυτός δεν τα επιστρέψει στα ράφια. Χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία που εφαρμόζεται στα αυτοοδηγούμενα οχήματα (περισσότερες πληροφορίες εδω). Θα διαθέτει προς πώληση ψωμί, γάλα και έτοιμα φαγητά τα οποία προετοιμάζονται επιτόπου από σεφ και τοπικά εστιατόρια και φούρνους.

amazongoo-thumb-large

 

Μένει να δούμε αν αυτό το καινούργιο εγχείρημα της Amazon θα έχει την ανταπόκριση των καταναλωτών καθώς το κατάστημα ανοίγει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό (προς το παρόν εξυπηρετεί μόνο υπαλλήλους της εταιρείας) στις αρχές του 2017. Τα νέα φαίνονται καλά για την εταιρεία που με αυτόν τον τρόπο γλιτώνει πολλά εργατικά έξοδα, αλλά και για τους βιαστικούς και πολυάσχολους πελάτες που εξοικονομούν πολύ χρόνο από τις αγορές τους.

Πάντως το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο για τους ταμίες.

 

  • Πότε θα πεθάνει το βιβλίο τελικά;

    Τα τελευταία 4-5 χρόνια ζούμε τον θάνατο του βιβλίου. Όταν βγήκε το kindle μας είπαν ̶…
Load More Related Articles
Load More By Katerina Diam
Load More In Pixels

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Τα Lime Scooters έρχονται στην Αθήνα

Το λέγαμε πριν λίγες βδομάδες και τελικά ισχύει. Η Lime οργανώνεται για να ξεκινήσει τα κο…