Home AFK Είδα το Halt and Catch Fire και μου άρεσε πολύ
AFK

Είδα το Halt and Catch Fire και μου άρεσε πολύ

54 second read
0
0
1,964
Είδα το Halt and Catch Fire και μου άρεσε πολύ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δεις Halt and Catch Fire.

‘Ενας απο αυτούς είναι το καταπληκτικό intro της σειράς από Trentemøller.

 

Τι είναι το Halt and Catch Fire;

Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής που ξεκίνησε το 2014 στο αμερικάνικο κανάλι AMC και αισίως θα φτάσει στη τέταρτη και τελευταία season το 2017. Τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθήσαμε εξαιρετικές σειρές εποχής όπως το ”Mad Men”, το ”Τhe Knick“, το ”Downton  Abbey” που μας μετέφεραν σε ένα μακρινό παρελθόν στο οποίο οι συνθήκες ζωής, τα ήθη, τα κοινωνικά/πολιτικά/οικονομικά δεδομένα  είναι αρκετά διαφορετικά από το παρόν των μέσων της δεύτερης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα.

‘Ομως υπάρχει και μια φουρνιά σειρών εποχής που προέρχονται από τη νοσταλγία ενός πρόσφατου παρελθόντος που έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δεύτερη season του “Fargo” και φυσικά το τρομερά επιτυχημένο ”Stranger things“. Σε αυτή, λοιπόν, ανήκει και το “Halt” το οποίο εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στην περίοδο της ανάπτυξης της αγοράς του προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή και αργότερα (αρχές του 1990) στην εξάπλωση του παγκόσμιου ιστού, γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και οδήγησαν στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα περίοδο η οποία χαρακτηρίζεται από απίστευτη καινοτομία, δημιουργικότητα και ανταγωνισμό.

halt catch fire σειρά

Ποια είναι η υπόθεση του Halt and Catch Fire;

Η σειρά ακολουθεί την επαγγελματική και προσωπική πορεία τριών περίπλοκων προσωπικοτήτων καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα νέο προσωπικό υπολογιστή για την εταιρία Cardiff Electronics στο Τέξας που θα ανταγωνιστεί με επιτυχία αυτόν της εταιρίας κολοσσού ΙΒΜ. Πρόκειται για τον Joe MacMillan(Lee Pace), έναν μυστηριώδη  τύπο απο τη Νέα Υόρκη που καταφτάνει στα γραφεία της εταιρίας με κρυμμένα σχέδια και μια παθιασμένη θέληση να πετύχει.

Είναι ο οραματιστής της παρέας, δυναμικός και αδίστακτος. Θα συνεργαστεί με τον Gordon Clark (Scoot McNairy), έναν σοβαρό και αξιόλογο μηχανικό που όμως είναι απογοητευμένος απο την τωρινή του κατάσταση και την Cameron Howe (Mackenzie Davis), μια ιδιοφυή κυνική προγραμματίστρια με αναρχικό πνεύμα.

Στη δεύτερη season η Cameron με τη σύζυγο του Gordon, Donna Clark (Kerry Bishe) δοκιμάζουν την τύχη τους στον επιχειρηματικό κόσμο, ιδρύοντας την δική τους εταιρεία ενώ στην τρίτη η δράση μεταφέρεται – που αλλού; – στην μέκκα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, Silicon Valley , όπου νέες προκλήσεις περιμένουν τους πρωταγωνιστές σε ένα  δυσκολότερο και περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον με μεγαλύτερα κέρδη και ρίσκο.

Η βιογραφία του Steve Jobs και το βιβλίο The soul of a new machine του Tracy Kidder αποτελούν δύο έργα απο τα πολλά που ενέπνευσαν τους συντελεστές της σειράς. Και πράγματι ο  Joe MacMillan θυμίζει υπερβολικά τον πρωτοπόρο και αυταρχικό ιδρυτή της Apple με τις ριψοκίνδυνες αλλά μεγαλειώδεις ιδέες και ο Gordon Clark τον Stephan Wozniak.

Γιατί να δω το Halt and Catch Fire;

Κάθε season της σειράς είναι καλύτερη από την προηγούμενη  σε αντίθεση με πολλές σειρές που με το πέρασμα των χρόνων χάνουν την αρχική τους δυναμικότητα. Με έναν δημιουργικό τρόπο οι χαρακτήρες γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντες και ανθρώπινοι. Μερικοί ωριμάζουν άλλοι παραμένουν ξεροκέφαλοι. Η εποχή των 80’s αποτυπώνεται επιτυχημένα απο την εμφάνιση των ηθοποιών, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και φυσικά τις μουσικές επιλογές. Οι ερμηνείες είναι καλές και οι διάλογοι έξυπνοι.

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το παρακάτω trailer και have fun!

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Katerina Diam
Load More In AFK

Αφήστε μια απάντηση

Check Also

Black Mirror :Bandersnatch [είναι σίγουρα ταινία αυτό;]

Οι καμμένοι φαν του Black Mirror , περιμέναν σαν τρελοί τα Χριστούγεννα για να σκάσει η 5η…